II.Objektív pillanatok Fotószalon

A Magyar Fotográfus Szabadegyetem Egyesület második alkalommal hirdet fotópályázatot

MAFOSZ szám: V2023/19

Képek feltöltésének végéig hátralévő idő

nap
óra
perc
másodperc
A feltöltési határidő lejárt.
Általános szabályok

A pályázat nyitott minden amatőr és profi fotós részére. Egy szerző kategóriánként legfeljebb négy fotót küldhet be. Egy alkotás csak egy változatban és csak egy kategóriában adható be. A pályázati anyagokat a pályázók regisztráció után tölthetik fel a MFSZE fotópályázati oldalára:

http://www.mfsze.hu/palyazat
2023. szeptember 1-től október 15-ig.

Technikai probléma esetén a fotosszabadegyetem@gmail.com címen lehet segítséget kérni.

A képek technikai adatairól:

 • Hosszabbik oldala pontosan 1920 képpont,
 • Formátuma jpg,
 • Színtere sRGB,
 • Fájlméret maximum 2 Mbyte,
 • A pályázónak rendelkeznie kell a képek min. 3800 pixel nagyságú változatával, mert elfogadás esetén minimum ebben a méretben kéri be a rendezőség,
 • A feltöltendő állomány neve az angol ABC betűit, számokat és az alsó vonás karaktert tartalmazhatja (ékezetes betűk, szóköz, grafikai jelek nem lehetnek benne),
 • A feltöltéskor kell megadni a pályázó nevét és a kép címét. Ezt és ilyen formában fogja viszontlátni mindenhol, ahol hivatkozás történik a későbbiekben a képre (vetített kiállítás, jegyzőkönyv, katalógus, hivatkozás),
 • A kép címében nem szerepelhet a szerző neve,
 • A kép nem tartalmazhat jelzést (pl. vízjel) amely a szerzőre utal.
Jogszabály környezet

A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. A pályázónak rendelkeznie kell a képen látható személyek engedélyével. Amennyiben a képen fiatalkorú személy(ek) szerepel(nek), a szülő / gondviselő engedélye szükséges. A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a szükséges engedéllyel. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles az MFSZE-t mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni. Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, úgy nem kerülnek zsűrizésre, a pályázati díjat nem fizeti vissza az MFSZE a pályázónak. A fotók az MFSZE által a jövőben szervezett pályázatok és a kiállítás népszerűsítése érdekében térítés nélkül megjelenítésre kerülhetnek mind nyomtatott dokumentumokban, sajtóban, könyvekben, mind az egyéb médiákban (internet, televízió, stb…) a szerző nevének feltüntetése mellett. A fotók ettől eltérő célokra való felhasználására a kiíró csak a pályázóval kötendő külön szerződés alapján jogosult. A kategóriák kiválasztott képeiből a rendező nyomtatott kiállítást szervez. A képek a zsűri elé csak a nevezési díj befizetése után kerülhetnek. A zsűrizés egykörös. A pontszámok (1-10 pont adható), illetve azok egyezősége esetén a zsűri dönti el az első, második és harmadik helyet. Amennyiben a pályázat kiírója meggyőződik arról, hogy olyan kép került nevezésre, amely a jelen kiírásban felsorolt szabályok bármelyikét megszegi, az érintett képet a pályázó értesítése nélkül kizárja a pályázatból.

Kategóriák

A. Színes – kötetlen (táj és természet fotók, kizárólag a C kategóriában nevezhetők az ilyen fotók)
B. Fekete-fehér – kötetlen A fekete-fehér kategóriába nem küldhető be „majdnem egyszínű” kép.
C. Természet és tájkép Tájképek esetén csak emberi beavatkozástól mentes tájképek fogadhatók el. Építményeket, mezőgazdasági tájat ábrázoló képek a színes, vagy fekete-fehér kategóriában nevezhetők.
D. Mikro világunk (makro felvételek) A képek színes, vagy fekete-fehérben is nevezhetők

AI-val részben vagy egészében generált képek NEM nevezhetők, ilyen kép esetén a pályázót kizárjuk a pályázatunkból

Várjuk a képeiket.

A zsűri tagjai
 • Hipságh Gyöngyi EFIAP/b, AMAFOSZ/p
 • Stipsits Ibolya EFIAP/p, AMAFOSZ/p
 • Mekli Zoltán AFIAP, A-MAFOSZ/b
Nevezési díj

A fotópályázat nevezési díja pályázónként:

A., B., kategóriákban (a két kategóriában összesen): 4000,-Ft

Az A., B., C., D., kategóriában (a négy kategóriában összesen): 7000,- Ft,

A nevezési díjról az MFSZE számlát állít ki. A nevezési díjat banki utalással vagy paypal-on keresztül lehet rendezni.

Banki utalás:

Számla tulajdonos: Magyar Fotográfus Szabadegyetem Egyesület
Számlavezető pénzintézet: Erste Bank
Számlaszám: 11600006-00000000-96592483

PayPal: molnar.laszlo.vat@gmail.com

A megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni a szerző nevét, valamint az „II. Objektív Pillanatok Fotószalon 2023” megjegyzést.

Díjazás

Kategóriánként

• I. hely: aranyérem, oklevél
• II. hely: ezüstérem, oklevél
• III. hely: bronzérem, oklevél

A pályázaton a legtöbb elfogadást elérő alkotó MAFOSZ
plakett díjat kapja.

A kategóriák nyertesei a Fujifilm Magyarország tárgyjutalmát is átvehetik.

Naptár

Képfeltöltési lehetőség: 2022. szeptember 1. 00:01-től október 15. 23:59-ig

 • Zsűrizés
 • Eredmény közzététele: október 20.
 • Díjátadó és kiállítás megnyitó október 28.
Egyebek

Az eredményt a http://www.mfsze.hu/pályázat/results.pdf oldalon tesszük közzé. A díjátadó és kiállítás megnyitó helyszíne:
Győr Árkád bevásárló központ földszint Győr, Budai út 1, 9027

A kiállítás és a díjátadó csak abban az estben kerül megrendezésre, ha ezt az egészségügyi rendelkezések lehetővé teszik. Amennyiben a díjátadó megrendezése az egészségügyi helyzet miatt nem rendezhető meg, a díjakat postán küldjük el. Minden kategória I – III. helyezett képei valamint a kiállítási tér korlátai miatt a díjazott és a legtöbb pontot elért maximum 40 kép kerül kiállításra. A díjazott és az elfogadott képekből nyomtatott katalógus készül, amely digitális változata látható lesz az Egyesület honlapján is. A nyomtatott katalógust minden díjazott és elfogadott kép alkotója megkapja. Adatkezelés: ld. a MFSZE adatkezelési szabályzatát:
https://mfsze.hu/adatkezelesi-nyilatkozat.pdf

Nem vettem részt korábbi fotópályázaton

Részt vettem korábbi fotópályázaton